TOV logo

Trop za okoljsko vzgojo

  Aktualno
» Novice
» Ekodilema
» Kilođul
» Galerije
O tropu Literatura Povezave
» Skavtske
» Zelene
 

Člani TOV

Marjeta Kos

Marjeta Ojla!
Sem Marjeta, poleg rastlinskega imena imam tudi živalski priimek. Ampak to ni razlog, da sem v TOVu, vsaj ne glavni. Rada imam svež zrak (predvsem ne maram kurjenja plastike) & prepričana sem, da je bicikl daleč najbolj zakon prevozno sredstvo. Ker doma nimam krave, hodim na mlekomat. Ne znam pa se odpovedati čokoladi, čeprav je z druge celine. Mislim, da je gledanje zvezd okoljska vzgoja Pa še v nekaj verjamem: da lahko spreminjam svet. & da ga lahko tudi ti! Skavti kot organizacija pa lahko dosežemo na okoljskem področju še mnogo več. V TOVu sem že dolgo, tako da sem dala čez že marsikaj, vodstveno mesto pa počasi prepuščam svežim močem :)

Lucija Simončič

Lucija Rada imam barve. Predvsem zeleno. Pa ne tiste zelene na fasadah hiš, na reklamah in jumbo plakatih... ampak tako travno in gozdno zeleno. Priznam, tudi zelene s smetnjakov ne maram preveč, niti zelene na logotipih eko organizacij. In ne maram take plastično zelene barve, kakršne  je v današnjem svetu čedalje več in ki me tako prepričuje o svoji pristnosti, da ji včasih celo verjamem in jo vzljubim. A bolj za kratek čas, vedno postane dolgočasna in taka mrtva. V resnici imam zares rada tisto pravo klorofilno zeleno barvo, ki ima vsak dan, vsako uro, vsak letni čas in v vsakem vremenu drugačen ton, drugačen odsev. ah, da bi le bilo čim več take zelene... si želim... in da bi jo mi znali videti :)

Aleš Jekovec

Aleš Živjo vsem skupaj. Sem Aleš, član tropa za okoljsko vzgojo od leta 2010. Trenutno sem zadolžen za arhiv, pomagam pa tudi pri večjih projektih (delavnice in eko standardi). Zakaj sem se odločil, da se pridružim ekipi TOVa?

Jasna Žabota

V TOV-u sem, ker se zavedam, da narava ni samo tisto zunaj, ampak smo del narave tudi mi. S skrbjo zanjo ne skrbimo le zato, da lepo zgleda in da živali lažje preživijo, ampak da lažje preživimo tudi mi. Ker me skrbi za soljudi, me skrbi za naravo. Priznam pa, da sem rada zunaj, rada ležim v travi, poslušam ptičje petje, grem na kakšen hrib, zaplavam v jezeru in povonjam rožico. Ob vsem tem pa ne pozabim na tisto najpomembnejše, VARČNOST. Sem pa v TOV-u tista, ki se počasi privaja na vodstveno funkcijo. Če greš v hribe, v gozd ali pa le v park na sprehod, pa nimaš družbe, grem z veseljem s teboj. :)

Katja Novak

Hejla. Sem Katja.:) Rajši jem bombone k niso zaviti v papirček kt bonbone s papirčki. Marca rajši nabiram regrat po travnikih, kot kupim na Nizozemskem pridelan paradajz. Namesto večslojnega, odišavljenega, pisanega wc papirja uporabljam roza recikliranega :). V trgovino hodim s cekarjem. Najrajši imam mavrico, prve spomladanske telohe, ležanje v zeleni travi v sončnem popoldnevu. Ah ja, narava je tako noro čudovita. Bog, hvala Ti, ker si jo ustvaril!

Martina Robič

Ne prihajam iz velikega mesta, ampak iz podeželja, kjer je čist zrak in zelena barva prevladujoč zaznavni "element" pri najbolj pomembnih čutilih. Vonj po senu, žvrgolenje ptic, sprehod po gozdu... pa je postalo nekaj neobičajnega, ko sem prišla študirat v Ljubljano. Smola zame... Rešuje me v mojem skavtskem imenu (Optimistični čriček) zajet optimizem, ki ga imam do (skoraj) vsega. Ta optimizem velja tudi za moj odnos do narave - z optimizmom zrem v prihodnost in verajmem, da zvoki, vonji, slike narave ne bodo izginile iz realnosti v nek mit. Za to pa je potebno nekaj naredit in le skupaj lahko spremenimo svet. Na bolje :)

Nejc Jurkovič

Nejc Žal vam zelo težko postrežem z globokimi čustvi do narave in oh in ah, z velikim veseljem pa vam natresem par ton številk o katerikoli tehnični stvari. In če človek pozna preveč številk, ga začne skrbeti. In zaskrbljen človek se lepše obnaša do tistega, kar ga skrbi.

Potrudil se bom, da bo čimveč ljudi zaskrbljenih. QED.